Parkside akkus hőlégfúvó teszt – mindenre jó?
2021/10/13 SipiÚr

Parkside akkus hőlégfúvó teszt – mindenre jó?

Ez is egy olyan Parkside akkus gép, amivel kapcsolatban meglehetősen szkeptikus voltam. Az X20V sorozatban nagyon sok klassz gépet kapni, tök jól használható a fúró, az ütvecsavarozó, a kerékkulcs is, de például a flexek, ahol nem árt, ha van kraft a gépben, nem győztek meg. Nem azt mondom, hogy nem jók a Parkside akkus flexek, mert vannak olyan helyzetek, amikor hiába gyengébb egy hagyományos, konnektoros gépnél, tökéletes megoldást nyújtanak. Csak tudomásul kell venni, hogy nem úgy és annyi idő alatt lehet velük darabolni, mint egy konnektorossal. Na, de mit tud az akkus hőlégfúvó?

Szokásos Parkside dizájn, gumírozott felületek, narancssárga gombok – minden részlet ismerős más gépekről. Ez a gép akksi és töltő nélkül, mezítlábasan van egy szimpla kartondobozba csomagolva – nincs műanyag koffer, amiben tárolhatnánk, bár az is igaz, sokan kibontás után soha többet nem használják a koffert. Kapunk viszont kaparót meg szűkítőket, légterelőket. Tehát ezt a gépet csak annak érdemes megvenni (ha elég a teljesítménye, amire mindjárt visszatérünk), akinek van X20V akkuja meg a hozzá való töltő. A leírás szerint a gyártó a 4000-es akksit ajánlja, de a 2000-sel is elmegy, igaz, azzal jóval kevesebb ideig használható.img_9393.JPG

Hogy képet kapjunk arról, mire is számíthat az ember ennél az akkus gépnél, összehasonlítottuk a 2000 wattos Parkside, konnektoros hőlégfúvóval. Bár a 250 wattot a 2000-rel összemérni nem tűnik fair küzdelemnek, de azt gondolom, hogy teljesen reális, hiszen aki Lidlből vesz hőlégfúvót, az ezzel a két típussal találkozhat. Mindkettő egyszerű gép, az akkus egy picivel még többet is tud, hiszen míg a konnektoroson két fokozat van csak, az akkus nem csak meleg levegőt tud fújni, hanem a fűtőszál bekapcsolása nélkül is hajlandó működni. Ja, és van rajta ledes világítás.

Kipróbáltuk egy bontott sárvédőn is, azonos idő alatt mennyire hajlandó felmelegíteni a lemezt, illetve egy fenyőlécet melegítve megnéztük, melyik menyi idő alatt, illetve mennyire hajlandó megégetni a fa felületét. Természetesen bevetettük a Parkside lézeres-infrás hőmérőt is, legyenek konkrét számok is. Ja, és zsugorcső zsugorítást is végeztünk.

A videó történéseit és a konklúziót nem lőném, le, érdemes végignézni, szerintem sokat segíthet azoknak, akik nem tudták eldönteni a legutóbbi akciónál, hogy szükségük van-e ilyen gépre, vagy sem. Oké, annyit azért elárulok, hogy szerintem, ha még nincs a háznál hőlégfúvó, nem biztos, hogy ez a megfelelő választás.img_9382.JPG

Ha eddig még nem iratkoztál fel az Autósimogató YouTube-csatornájára, de nem szeretnél lemaradni az új anyagokról, iratkozz fel most – és a csengettyűt se felejtsd el megnyomni, hogy értesítést kapj az új videókról. Ha lájkolsz minket Facebookon, illetve követsz Instagramon, azt külön megköszönjük!

Ezt a posztunkat láttad már? Ha érdekel, hogyan segít a megmondógép, hogy jobb sofőr legyél, kattints ide!

catalyst_640x360.jpg

Itt a vége! Tetszett? Oszd meg másokkal is! Megosztom facebookon
teszt lidl barkács unboxing hőlégfúvó parkside X20V PHLGA 20-LI A1

Te sem hagyhatod szó nélkül!

A bejegyzés trackback címe:

https://autosimogato.blog.hu/api/trackback/id/tr3516719612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása