Ütvecsavarozóval lehet fúrni?
2019/12/01 SipiÚr

Ütvecsavarozóval lehet fúrni?

Komolyan mondom, magamtól sosem jutott volna eszembe. Mert hát úgy hívják a gépet, ütveCSAVAROZÓ. De a múltkori tesztnél ott volt egymás mellett a brushless motoros fúró-csavarozó, meg az ütvecsavarozó. És megállapítottuk, hogy a komolyabb csavarok betekeréséhez inkább az ütvecsavarozót kellene használni, mert a fúró nem igazán jó az ilyesmiben, de az ütvecsavarozóval viszont nem lehet fúrni. Aztán belegondoltunk: de már miért is ne lehetne? Forog? Forog. Erős? Erős. Oké, csapkodva fog fúrni, ha már nagy nyomaték kell hozzá, de ha épp van hatlapú fúrószárunk, viszont nincs fúrónk, ez is megteheti.

De ez ugye csak az elmélet, ki is kell próbálni, hogy megtudjuk, működik-e a gyakorlatban. Röviden: működik. Hosszabban: működik, de azért fúrásra még mindig a fúrógép tűnik jobb választásnak, bár lehet, hogy van olyan gyorsan végzendő munka, ahol jól jön, amikor oda-odacsapva forgatja meg a fúrószárat a gép. Különben miért is lennének hatlapú szárral gyártott fejek?utvecsavarfuro2.jpg

Ha te rendszeresen használod az ütvecsavarozót fúrásra, kérlek, kommentben meséljed el, miért. Esetleg mellékelj egy fotót is, milyen fejekkel használod a milyen gépedet. Hadd tanuljunk mindannyian.

Itt a vége! Tetszett? Oszd meg másokkal is! Megosztom facebookon
lidl barkács unboxing parkside PDSSA 20Li-A1 PABSP 20-Li B2

Te sem hagyhatod szó nélkül!

A bejegyzés trackback címe:

https://autosimogato.blog.hu/api/trackback/id/tr2115332858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása