Gépavatás Porsche alkatrészekkel
2022/02/11 SipiÚr

Gépavatás Porsche alkatrészekkel

Az a helyzet, nem tudok érzelemmentesen beszélni a nedves szemcseszórókról. Mióta először próbáltam ki a Vixen Aquablastot, csillogó szemmel mesélem mindenkinek az élményt. És aki hasonlóan autó- és gépbu..bolond, mint én, az szintén vigyorogva próbálgatta a nedves szemcseszórót. Nézzétek csak meg a Becsületesneppert, amikor kicsit ő is tisztogathatta a játszós BMW-jének a darabjait. Receptre írnám fel, annyira jó érzés látni, ahogy kopott-koszos alkatrészekből az újnál is szebb munkadarabok lesznek.

Így aztán semmi meglepő nincs abban, hogy kicsivel karácsony után befutott egy emelőhátfalas teherautó, és egy szép nagy pakkot tett le a műhely elé. Egy MÉGNAGYOBB nedves szemcseszórót, egy Aquablast 1215-öt. Ebbe már 120 centis alkatrészek is beférnek (meg valamivel nagyobbak is, csak átlósan kell betenni), kicsivel több benne a fény, kényelmesebb a szórófej kialakítása, csinosabb a levegős pisztoly, nagyobb a forgótányér, stb.agep.jpg

Ha nincs mihez viszonyítani, nem látszik, mekkora a gép...

Volt egy dolog, ami már a kisebb gépen dolgozva is piszkálta a csőrünket: a szórófejet rögzítő állványba egy szabvány M8 rozsdamentes csavarral lehetett beszorítani a fejet, és egy anyával kellett lekontrázni. Ehhez ugye ki kellett nyitni az ajtót, egy, de inkább két 13-as kulccsal matatni a vizes-szóróanyagos alkatrészeken, majd újra becsukni a gépet, kesztyűbe bújni. Jó lenne, ha ezt a dolgot meg lehetne úgy is oldani, hogy a két gumikesztyűből egy pillanatra sem kellene kibújni, szerszámok nélkül lehetne átállni kézben tartós szórásból az állványos módra. Kakuszi Zolival abban maradtunk, hogy csinálunk egy tesztelésre alkalmas szárnyas csavar – füles anya kombót, aztán ha beválik, finomítunk rajta. Mert hát legyen méltó ami kis sufnituningunk a nedves szemcseszórók Roll Royce-ához.

...így viszont látszik, hogy egy Porsche váltóház lötyög a bendőjében. Új a szórófej kialakítása - folyamatosan fejlesztenek, már 30 éve!

Egyelőre jónak tűnik a hackünk, kesztyűben is jól kezelhető a csavar és az anya is, ráadásul Kakuszi nem csak a gyorsan ledarabolt rozsdamentes lemezdarabokat csippentette oda avival a csavarhoz-anyához, de a lemezek éleit is finoman megolvasztotta, így minden kritikus ponton szépen le van kerekítve az anyag, nem fogja kivágni a most már belülről puha béléssel ellátott gumikesztyűt.szarnyas.jpg

A csavarra hegesztett szárny és az anyára pöttyözött fül egész jó sufnituningnak tűnik, úgyhogy meg fogjuk csinálni szépen is, megérdemli a gép 

Már csak egy hivatalos felavatásra volt szükség, hogy rendesen munkára foghassuk. Pezsgős üveget ugyan nem csaptunk hozzá, és névadó ünnepséget sem tartottunk (bár lehet, hogy kéne, ha van jó névötlet, szívesen várjuk), de egy 68-as Porsche váltóház meg pár újabb 911-es csetresz méltó alanyai voltak az avatásnak. És a gép pontosan azt tette velük, amit egy ilyen helyzetben tennie kellett: csodát.

Érdemes megnézni az előtte-utána képeket – pedig minden egyes alkatrész alaposan le volt mosva blásztolás előtt. De szerintem az öreg Ferdinand is elismerően csettintene az eredményt látva.

Ha meg már ilyen szépen beüzemeltük és felavattuk a gépet, el is kezdtük a mindenféle egyéb alkatrészekkel való csodatételt. Azt nem mondom, hogy minden egyes hengerfejet, kartert, generátort megmutatunk majd, de az érdekesebb dolgokat szeretném megosztani mindenkivel. Egyrészt, mert hát én is szívesen nézem az ilyen újbatevős videókat és fotókat, másrészt arra is kíváncsi vagyok, a fura alkalmazásokról kinek milyen egyéb ötlet ugrik be, mit lenne érdemes kipróbálni az Aquablasterben. Ha kérdés, ötlet, kérés merülne fel, ne habozzatok írni az autosimogato@gmail.com címre.

Ja, és ki ne maradjon: ne felejtsetek el lájkolni minket a Facebookon, követni Instagramon, illetve feliratkozni a YouTube-csatornánkra!

 

Itt a vége! Tetszett? Oszd meg másokkal is! Megosztom facebookon
veterán porsche szerszám youngtimer vixen szemcseszórás becsületesnepper autósimogatás nedves szemcseszórás aquablast dustless blasting vapour blasting

Te sem hagyhatod szó nélkül!

A bejegyzés trackback címe:

https://autosimogato.blog.hu/api/trackback/id/tr4017246200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása