Szupertiszta Ford Sierra olajteknő
2021/05/10 SipiÚr

Szupertiszta Ford Sierra olajteknő

Már meséltem, került a műhelybe egy Aquablaster gép. Ez egy nedves szemcseszóró kabin, amivel alapvetően koszos, korrodált, oxidált alkatrészeket lehet állat padlóra ejtően széppé varázsolni. És ahogy elnézem a technológiát, lehet ezzel még sok olyan dolgot csinálni, amire az anyja sem gondolt. Én viszont még gyakorolgatom az eljárást, Kakuszi meg vett egy tartalék Sierra motort a kocsijához.

A harmincéves blokkon nem volt nehéz olyan alkatrészt találni, amin kicsit tudtam játszani, az öntött alumínium olajteknő pont jónak tűnt. Több okból is ideális az alany: az egyik,hogy nagyon csúnyán elszíneződött, tehát ha ügyes vagyok, látványos eredményt lehet elérni, másrészt, ha szép lesz a karter, az talán Kakuszinak is jó motiváció lesz, hogy rántsa gatyába a tartalék blokkot (gyakorlott barkácsolók itt már sejtik, hogy nem véletlenül lett kézbe véve a leszerelt olajteknő :) ) Igen, az olajleeresztő csavarra rá kellett hegesztenünk egy anyát, egyrészt le volt nyalva a csavar feje, másrészt annyira be volt rohadva, hogy kellett neki a durva hősokk.

Ha egy ilyen karter látványa nem motivál, akkor semmi. Meggyőződésem, hogy nincs még egy ilyen állapotú kétliteres DOHC blokkhoz tartozó olajteknő az országban. Természetesen egy alapos drótkefés-drótkorongos dörzsöléssel is nagyon látványos eredményt el lehet érni, de az nagyon máshogy néz ki.img_1813.JPG

Tudom, most akkor szerezzek egy másik Sierra olajteknőt, és mutassam meg a különbséget a drótkorongos tisztítás és a nedves szemcseszórás közt. Oké, körbenézek, hátha van valakinek egy felesleges darabja, azon kipróbálunk pár módszert. Addigi is, ha van nedves szemcseszórni való alkatrészetek, bátran írjatok az autósimogató@gmail.com címre, most már vállalunk ilyen munkákat is. Az igazán érdekes munkadarabokat mindenképpen megmutatjuk az olvasóknak is, szerintem nem csak én vagyok olyan perverz, aki imádja látni, ahogy újba tesznek egy tárgyat.

Itt a vége! Tetszett? Oszd meg másokkal is! Megosztom facebookon
ford barkács oldtimer sierra szerszám youngtimer vixen autósimogatás nedves szemcseszórás aquablast

Te sem hagyhatod szó nélkül!

A bejegyzés trackback címe:

https://autosimogato.blog.hu/api/trackback/id/tr3916527696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása