Meleg vagyok? - Infrás-lézeres hőmérő a Lidlből
2020/04/27 SipiÚr

Meleg vagyok? - Infrás-lézeres hőmérő a Lidlből

Biztos sokan forgatták a dobozát, mikor a Lidlben az akciós szerszámokat nézegették: jópofa, meg minden, de mire lehet egy ilyet használni a műhelyben? Több dologra, mint az ember elsőre gondolná. Én legutóbb a pályanapon ellenőriztem le vele az első gumik hőmérsékletét – elég jól ki lehet következtetni, hogy a különböző guminyomások közül melyikkel terheli a legegyenletesebben a futófelületet az ember. Nem mindegy, hogy feleslegesen ledaráljuk a külső oldalfalat, vagy sem. Oké, ez nem épp hétköznapi méricskélés, de a videóban elhangzik pár ötlet – és ha nektek is van jó tippetek és tapasztalatotok, mire lehet még egy infrás-lézeres hőmérőt használni a műhelyben, mindenképp meséljétek el kommentben, e-mailben.

Mindenesetre a forgatás közben kiderült, hogy a Kakuszi meleg. Már hogy szó szerint. Érdekes módon a tenyere első mérésre melegebb volt, mint pár perccel később, de ha jobban megnézzük a videót, látszik, hogy az első mérés előtt zsebre volt dugva a keze. Később vagy négy fokkal kevesebbet mutatott a kijelző, de a homlokán mért alapján laza hőemelkedésnek volt.meleg_vagyok.jpg

A 37,8 körüli értékekből arra is következtethetnénk, hogy esetleg beteg, de az, ami neki van (meg nagyjából mindannyiunknak, akik ilyen autós őrültségekkel töltjük napjainkat), az tuti nem jár lázzal. Meg aztán állítása szerint egyáltalán nem érezte magát lázasnak.img_0461.JPG

Ráadásul azóta eltelt bő egy hét, és semmi nem jött ki rajta, tehát a következtetés csak az lehet, hogy magasabb hőfokon üzemel, mint a legtöbben. Szóval, egyelőre nem koronás – és ezt a szokását reméljük, meg is tartja. Egy biztos, az adatlapja alapján műszer mérési tartománya -50 és +380 fok közötti, és 0 fok felett +/-1,5 celsius, 0 fol alatt viszont már +/-3,5 celsius pontossággal dolgozik, tehát simán lehet, hogy csak mérési pontatlanság volt az egész.

Ha még nem tettétek, iratkozzatok fel a YouTube-csatornánkra, lájkoljatok minket Facebookon, és kövessetek Instagramon is!

Bár a posztban most nincs sok autó, de ettől függetlenül jól jöhet, ha tudod, hogy használt autó vásárlás előtt itt lekérdezheted a kiválasztott autó kártörténetét. Mivel a Totalcar.hu a kedvenc autós magazinunk, egyértelmű, hogy ezt a szolgáltatást választjuk.

Itt a vége! Tetszett? Oszd meg másokkal is! Megosztom facebookon
lidl barkács szerelés szerszám unboxing parkside PTIA1

Te sem hagyhatod szó nélkül!

A bejegyzés trackback címe:

https://autosimogato.blog.hu/api/trackback/id/tr8915644442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása