Szívat a Sierra 7. – összeszereltük, megint. Csattogni fog?
2020/05/16 SipiÚr

Szívat a Sierra 7. – összeszereltük, megint. Csattogni fog?

Miután a szinte nullkilométeres, utángyártott hidrotőkéknek nem szavaztam meg további bizalmat, és az eredeti hidrotőkék eltakarítására szavaztam, illetve a láncfeszítőpatront is alaphelyzetbe állítottuk Kakuszi Zolival, alig vártam, hogy minden alkatrészt szépen visszaszerelhessek. Mert most már tuti nem fog csattogni. Na jó, egy kicsit az elején mindenképpen, hiszen a hidrotőkék még üresek, le kell légteleníteni magukat.

Jöhetett az első indítás. Illetve először gyertyák nélkül forgattuk egy kicsit, hogy körbejárjon mindenhol az olaj, még terhelés nélkül. Utána viszont azonnal röffent a DOHC blokk, és persze csattogott is rendesen. De mondom, ilyenkor még szabad neki. Aztán eltelt jó pár perc, de nem nagyon akart halkulni. Kezdtem picit feszült lenni, így lekaptam a szelepfedelet, és ránéztünk a hidrotőkékre. Kiderült, türelmesebbnek kell lenni, még nem légtelenedett le mind, kell neki még sok perc és némi emelt fordulat.osszefele1.jpg

Tíz percnyi, 2-3 ezres fordulaton pörgetés után a helyzet nem nagyon javult, megint levettem a szelepfedelet. Minden hidrotőke kemény volt, mint a Krupp-acél, de a motor csattogott. Basszus. Mi legyen a következő lépés? Nincs jobb ötletem, kicsit járok vele, és megnézzük, javul, vagy romlik-e a helyzet.osszefele2.jpg

Ha még nem tettétek, iratkozzatok fel a YouTube-csatornánkra, lájkoljatok minket Facebookon, és kövessetek Instagramon is!

Jól jöhet, ha tudod, hogy használt autó vásárlás előtt itt lekérdezheted a kiválasztott autó kártörténetét. Mivel a Totalcar.hu a kedvenc autós magazinunk, egyértelmű, hogy ezt a szolgáltatást fogjuk használni.

Itt a vége! Tetszett? Oszd meg másokkal is! Megosztom facebookon
veterán autó ford szívás szerelés sierra youngtimer zörgés hidrotőke csattogás vezérműlánc feszítő

Te sem hagyhatod szó nélkül!

A bejegyzés trackback címe:

https://autosimogato.blog.hu/api/trackback/id/tr8915700446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása