Tényleg a vadonatúj hidrotőkék a rosszak?
2020/04/18 SipiÚr

Tényleg a vadonatúj hidrotőkék a rosszak?

Azt még múltkor kiderítettük, hogy a csattogó motorú Ford Sierrának a hármas henger szívószelepéhez tartozó hidrotőkéje teljesen össze van esve. Elég volt pár csavart kitekerni és leszedni a szelepfedelet, hogy kiderüljön: hiába a lelkiismeretes, oszcilloszkópos mérés, az alaposan körbejárt probléma, nem az egyes henger kipufogó szelepénél lehet a hidrotőke csattogás. A hármas szívószelep hidrója annyira lóg, hogy az egy vadonatúj alkatrésztől nem elfogadható (hiába vettem kb. egy éve a hidrókat, sokat mondok, ha 100 kilométer van bennük, tehát szinte nullkilométeresek). Oké. Akkor a méréseinkkel valami nem volt oké (megjegyzem, ezt még most se nagyon tudom elhinni). De a hidróban miért nincs elég olaj? Eldugult egy olajfurat, és nem kap elég olajat? Vagy gyári hibás a hidrotőke? Ez csak úgy derül ki, ha kivesszük. Tehát vezérlés szétugrik, vezérműtengelyek ki, és jöjjön az igazság!

Egy biztos: egy hidrotőkének nem szabadna bugyborékolva olajat kiereszteni magából. Egy megfelelően működő motorban a hidrók indítás után legrosszabb esetben is pár másodperc alatt teljesen „felfújódnak”, és egyáltalán nem szabad elereszteniük az olajat. A Sierra motorját éppen ezért a szétszedés előtt beindítottam, hagytam járni, hogy minden hidrónak legyen elég ideje összeszednie magát.img_4844_1.PNG

Ha pedig nyolcból öt hidrotőke teljesen kemény, és egy picit sem engedi a nyomást, kettőnél érezhető egy kis lazaság, egy pedig teljesen ernyedt, akkor elég jó eséllyel ezek a hidrók hibásak. Most persze neki lehetne állni cserélgetni a hidrókat, egyik hengertől a másikhoz pakolni. De az az igazság, hogy a hidrotőke csere után a korábban eltakarított gyáriakat félreraktam. És azok több hónapnyi állás után is tök kemények. Lehet, hogy ezeket kellene még egyszer, irtó alaposan eltakarítani, és visszatenni. Vagy vegyek megint nyolc hidrót? Ezt még ki kell találni...

Az ilyen szívatásokat nem tudja megelőzni, de jól jöhet, ha tudod, hogy használt autó vásárlás előtt itt lekérdezheted a kiválasztott autó kártörténetét. Mivel a Totalcar.hu a kedvenc autós magazinunk, egyértelmű, hogy ezt a szolgáltatást fogjuk használni.

Ne felejts el lájkolni minket Facebookon, követni Instagramon. És feltétlenül iratkozz fel az  @Autósimogató  csatornára, a csengettyűt is nyomjad meg!

 

Itt a vége! Tetszett? Oszd meg másokkal is! Megosztom facebookon
veterán ford lidl szívás szerelés sierra szerszám youngtimer hidrotőke parkside autósimogatás

Te sem hagyhatod szó nélkül!

A bejegyzés trackback címe:

https://autosimogato.blog.hu/api/trackback/id/tr1915621464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása