Olcsó polírozószer az Aldiból – ér ez valamit?
2021/03/21 SipiÚr

Olcsó polírozószer az Aldiból – ér ez valamit?

Még tavaly vettem ezt a flakon XS polírszert az Aldiban. Sajnos nem lehet mindig kapni, de úgy látom, rendszeresen visszahozzák a kínálatba, így érdemes volt kipróbálni, mit is tud ez az olcsó lötty. Valami hét-nyolcszáz forint volt az ára, a termékismertető szerint finom koptató szemcsék, meg karnauba-viasz van benne. Akár jó is lehet valamire, kibontás nélkül arra tippeltem, hogy a viasz miatt alkalmas arra, hogy kicsit felfrissítse a lakk színét, talán a finom karcokat is tompítja.

Ami viszont leginkább felcsigázott, hogy akár polírozógéppel is lehet használni. Márpedig az Aldiban többször láttam már olyan oszcilláló gépet, mint a korábban tesztelt konnektoros Ultimate Speed, vagy az akkumulátoros Parkside gépek a Lidlből. Akkor meg már azt is meg lehet nézni, hogy egy filléres polírszerrel mire képes egy diszkont polírgép.img_1035.JPG

Adva volt az Ampernepper-sorozatban bemutatott lakkfekete Peugeot iOn, ami ugyan nem futott sokat, és négyévesen még öregnek sem lehet mondani, de láthatóan tele volt sok apró karccal és a lakk is hologramos volt már kicsit.karcos_kilincs.png

Az, hogy a hologramos fátyollal még akkor is tud valamit kezdeni, ha kézzel dolgozza be az ember a polírszert, arra számítottam. Mert ha van benne viasz, az akkor is szebbé teszi a felületet, ha semmi más nem dogozik, csak a viasz. Az mondjuk kérdéses volt, mennyire marad csíkos a felület. És nem is kellett csalódnom, látható volt a különbség a kezelt és a kezeletlen rész közt, de egy kis simogatástól még nem történt csoda. Viszont az biztos, hogy nem hagyott csíkos felületet a szer, ami azért nem mindig magától értetődő az ilyen cuccoknál.karcos_toltofedel.png

Az sem lepett meg, hogy a mély karcokkal nem tudott elbánni, de tény, hogy ha kitartóan dörgöli az ember, akkor azért látványos javítást tud elérni. Ami miatt viszont mindenképp érdemes megnézni a videót, az egyrészt az, ahogy az egyszerű, oszcilláló polírozógépel dolgozik a polírszer, illetve az, amilyen nyomot hagy a szer maradéka a matt fekete műanyagokon. Ez utóbbit elszpojlerezem: semmilyet. De azt azért tudni kell, hogy egy nem lakkos fényezésnél a helyzet már nem lesz ennyire rózsás, hiszen ha a polírszer nem is, de a ledörzsölt „halott” festékréteg pora bizony bele fog üli a gumikéderekbe, műanyagokba.

Egy biztos, nagy pénzt nem kockáztat az ember, ennyiért a sztárbakszban egy lattét sem kapni, ez a szer meg egész ügyesen felfrissíti a lakkot, meg valamennyi védelmet is ad a fényezésnek.

Iratkozzatok fel az Autósimogató YouTube-csatornájára, dobjatok egy like-ot Facebookon, és kövessetek minket Instagramon is!

 

 

 

 

Itt a vége! Tetszett? Oszd meg másokkal is! Megosztom facebookon
lidl barkács aldi szerszám polírozás klónok unboxing polírozógép parkside autósimogatás ultimate speed

Te sem hagyhatod szó nélkül!

A bejegyzés trackback címe:

https://autosimogato.blog.hu/api/trackback/id/tr4016472138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása