Mit szól egy profi a Lidl szerszámkészletéhez?
2019/12/03 SipiÚr

Mit szól egy profi a Lidl szerszámkészletéhez?

Emlékszem, milyen volt ócska, akciós, barkácsáruházi szerszámkészlettel szerelni. Az ember úgy érezte, semmit nem tud megcsinálni, minden csavar rommá van rozsdásodva, minden anya gyenge minőségű biliacélból van, mert egytől egyig lenyalódnak, a csavarhúzók elforognak a csavarfejekben. Aztán mikor először veszel a kezedbe egy profi vagy félprofi készletet, hirtelen kiderül, hogy MINDEN, korábban megnyithatatlannak gondolt csavart ki lehet tekerni anélkül, hogy elnyalnád a hatlapfejet, és a berohadt, rozsdás csavarok sem reménytelen esetek, amiken csak a flex meg a fúró tud segíteni.

Sok évvel ezelőtt vettem egy Proxxon-szettet, és eddig még nem nagyon volt vele problémám, pedig már nagyon sokat használtam. Viszont sajnos egy idő után kiderül, hogy egy készlet nem készlet: ha pályanapra mész, kell egy készlet a kocsiba is. Mert vagy elfelejted berakni a szerszámokat, vagy elfelejted kivenni. Aztán egyszer jobban megnéztem magamnak a Lidlben a nagy Powerfix készletet (valaki kibontott egyet a kirakottak közül), és egyáltalán nem tűnt hitvány portékának. Az, hogy sok részes, gyanússá tette, mert aki minőséggel nem tud konkurálni, az mennyiséggel próbál villantani.img_3300.JPG

De kézbe véve tisztességesnek tűnt a szerszámok felülete – matt króm –, a hajtószárak, ha kicsit nyersen is, de szépen racsniztak. És tényleg, nagyon sok, hasznos dugókulcs volt a szettben. Megvettem. Azóta mindig a kocsiban van, a Proxxon meg otthon vagy a műhelyben. Nem kellett sokszor használni, de eddig nem kellett panaszkodnom rá.img_3301.JPGGyertyakulcsból 16 és 21 mm-est adnak. Varga Zoli szerint lesz, akinek kelleni fog egy 14-es is, főleg modern Renault-kban találni ilyen gyertyákat

Most megint telerakták az eladótér közepét ezekkel a készletekkel, elhoztam egyet, hogy kiderüljön, más-e, mint a pár éve vett, illetve hogy megkérjem a műhelyszomszédot, Varga Zolit, hogy ő, aki már harminc éve autószerelőként dolgozik, és egy igen alapos ember, mondja már el, mik az első benyomásai. Jellemző, hogy Zoli csak akkor kezdte kicsit jobban érezni magát a szerszámos láda mellett, mikor a szétszóródott biteket katonás rendben visszarakta a helyükre – sajnos a dobozban, bár mindennek meg van a saját helye, gyorsan kupleráj tud lenni, mert a bitek és egyebek könnyen kiesnek a helyükről, még összecsukott állapotban is.

Jó sok apróságot kapunk, de hogy a félcollos, hosszú dugókulcsoknál miért nincs 13-as, az rejtély

Hogy mi tetszett, mi az amit hiányoltunk, az kiderül a videóból – és az is, hogy hamarosan megpróbáljuk tönkretenni a hosszabbító szárakat :)

Ha még nem lájkoltad a Facebook-oldalunkat, tedd meg ezen a linken, illetve nyomj rá a YouTube-on a csengettyűre, iratkozz fel!

 

Itt a vége! Tetszett? Oszd meg másokkal is! Megosztom facebookon
lidl barkács unboxing lidl dugókulcs powerfix szerszám

Te sem hagyhatod szó nélkül!

A bejegyzés trackback címe:

https://autosimogato.blog.hu/api/trackback/id/tr5415336146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása