Ponyva, ami megvéd a jégkártól? Próbáljuk csak ki!
2020/06/09 SipiÚr

Ponyva, ami megvéd a jégkártól? Próbáljuk csak ki!

Majdnem otthagytam az Aldiban ezt a csodaponyvát, mert azt hittem, csak egy egyszerű autóponyva. De mikor megláttam az árát, lecövekeltem: hohó, húszezer forint sok lesz egy szimpla huzatért, ez tuti valami extrát tud. És tényleg: azt írják a csomagolásán, hogy ez egy jégeső ellen védő autóponyva. Na most a jégeső nem vicc, hullámosra verheti a karosszériát, ezt meg akkor csak feldobom a kocsira, és megúszhatom az akár többszázezres kárt? Na, hoci, ezt gyorsan ki kell próbálni!

Csodatevő ponyva akkor már van ("A jégeső elleni védelem megakadályozza a jármű károsodását, 5-mm-es habanyag a tetőn, a csomagtérajtó és a motorháztető felületén", a fényezést kímélő szálas anyag a belső felületen, fényvisszaverők, hevederek, pántok, szellőzők, hordtáska, amit csak akarunk, ráadásul a TÜV Austria minősítette). Kell egy autó, amire feltehetjük – ezt is megoldjuk valahogy. Jégeső kellene még, de ez azért nem olyan egyszerű, időjárás-befolyásolásban még gyengék vagyunk.img_5354.JPG

Jégeső-helyettesítő kellene. Vegyünk egy zacskó koktéljeget? Kakuszinak jobb ötlete támadt: van egy vödörnyi használt golflabdája, amik méretre-tömegre kábé akkorák, mint a Magyarországon előforduló durva jégesőkben potyogó jégdarabok (na, nem a legnagyobbak, azok akár teniszlabda méretűek is lehetnek, de minden további nélkül előfordulnak itthon dió- illetve golflabda nagyságú jegek is). Ráadásul Kakuszi korábban hegyet mászott, barlangászott, tehát a műhely tetejének szédítő magassága sem fog ki rajta, onnan potyogtathatja le a műjeget.

Nem szeretném elspojlerezni a videót, annyit mindenesetre elárulhatok, egy négy-öt méterről leejtett golflabda nagyon csúnyán be tudja horpasztani a lemezt. Ez már az a kár, amitől nagyon is szeretnénk megóvni az autónkat. Pedig ilyen magasságból ejtve még közel sem csapódott be akkora sebességgel, mint ha 1-2 ezer méterről indult volna. Tehát egyáltalán nem tűnik túlzásnak a műjegünk.img_5380.JPG

Ha még nem tettétek, iratkozzatok fel a YouTube-csatornánkra, lájkoljatok minket Facebookon, és kövessetek Instagramon is!

Jól jöhet, ha tudod, hogy használt autó vásárlás előtt itt lekérdezheted a kiválasztott autó kártörténetét. Mivel a Totalcar.hu a kedvenc autós magazinunk, egyértelmű, hogy ezt a szolgáltatást fogjuk használni.

Itt a vége! Tetszett? Oszd meg másokkal is! Megosztom facebookon
autó jégeső horpadás jégkár

Te sem hagyhatod szó nélkül!

A bejegyzés trackback címe:

https://autosimogato.blog.hu/api/trackback/id/tr1215755806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása