Szívat a Sierra 8. – kopog megint, de hol? Meg kicsit füstöl is…
2020/07/16 SipiÚr

Szívat a Sierra 8. – kopog megint, de hol? Meg kicsit füstöl is…

Legutóbb ott tartottunk a szívatós Sierrával, hogy miután minden utángyártott, de vadonatúj hidrotőkét visszacseréltem a minden bizonnyal gyári, kb. 200 ezret futottakra (amiket egyenként, nagyon alaposan megtisztítottam), és bár minden kétséget kizáróan mind tökéletesen felkeményedett, a motor még mindig kopog.

Megkértem Kakuszi Zolit ismét hozza el a villamosmérnök legjobb barátját, az oszcilloszkópot, és nézzük meg ellenőrzésképpen, most honnan halljuk a zajt. A videóban megmutatjuk azt is, hogyan tudsz egy egyszerű csavarhúzóból audio-diagnosztikai műszert csinálni. illetve egy furcsa jelenséget is igyekeztünk lefilmezni – időnként, pár perc alapjárat után füstöl az első gázadásnál a motor. Se nagy terhelésre nem dobott füstpamacsot, se motorfékre nem borította kék füstbe a kocsi mögötti területet. De hol kerül be olaj az égéstérbe/kipufogóba? Miért csak időnként? A vadonatúj dugattyúgyűrűk nem tömítenek? Vagy a vadonatúj szelepszárszimeringek? Látunk-e valamit, ha befogjuk a kipufogót?masodik_szkop.jpg

Kérdésből egyre több van, de a végső válaszhoz csak lassan közeledünk…

Iratkozzatok fel az Autósimogató YouTube-csatornájára, dobjatok egy like-ot Facebookon, és kövessetek minket Instagramon is!

 

Itt a vége! Tetszett? Oszd meg másokkal is! Megosztom facebookon
autó ford barkács szívás szerelés sierra youngtimer oszcilloszkóp autósimogatás

Te sem hagyhatod szó nélkül!

A bejegyzés trackback címe:

https://autosimogato.blog.hu/api/trackback/id/tr8116009486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása